Infanterield som ingen talar om

Vissa saker pratar vi helst inte om. Eller så börjar vi prata om dem när någon annan börjat berätta. Hur många gånger har du hört någon tala om infanterield? Jag hade aldrig hört det begreppet innan jag kom på idéen med The Skin Agent och aktivt började söka kunskap. Men då är jag kvinna och får inte alltid höra om mäns hemligheter - för även om wikipedia i sin förklaring bakar in de kvinnliga åkommorna med lårskav i uttrycket, så har jag aldrig hört en kvinna förklara problemet som infanterield...

Ska vi lita på Wikipedia så härstammar uttrycket från militären. De skriver: "Infanterield är en informell beteckning på skavsår på lårens insida eller i grenen. Namnet härstammar från att symptomet är vanligt hos soldater som marscherar långt och får skavsår av grova uniformsbyxor. Eftersom svett påskyndar och förvärrar problemen förebyggs infanterield med talk. Ett annat sätt är att bära cykelbyxor i stället för kalsonger.

Ett annat ord för infanterield är lårskav eller "chub rub" som ofta drabbar kvinnor. Låren skaver emot varandra.

Jag har under många år lidit av lårskav men aldrig riktigt funderat över om män haft liknande problem. Jag har hört talas om bröstvårtor som tejpas, men inte om skadorna i de intimare regionerna.

Oj så många som har skav i de intimare regionen!

Det tog mig ett tag innan jag hajade vad som menades med Infanterield. Nyfiken som jag är så började jag googla på vad som skrivits i frågan. Oj, så många inlägg jag hittade! Nu inser jag att det inte bara är vi kvinnor som har problem med friktionsskador.

Det finns många foruminlägg med desperata förfrågningar om lösningar på infanterield. Tipsen är många och ibland ganska roliga att läsa. Det ges allehanda förslag som både är stökiga i form av puder, kletiga med mänger av vaselin eller glidmedel, varma och rätt ocharmiga med mamelucker och tajts eller varför inte dra ner gylfen som också var ett förslag i ett forum.

Känslan av tacksamhet

I stunder som denna när insikten kommer över mig att problemet med skav i de intimare regionerna är stor för både män och kvinnor, det är då så som jag känner mig extra tacksam att vi utvecklat The Skin Agent som med enkelhet kan hjälpa så många.

/Anna Byström, co-founder