Säg hej då till skavsår!

Skavsår. Ett ord som hos de flesta lockar fram fantomsmärtor. När vi pratar om skavsår är det ofta skoskav som är ämnet. Att skavsåren, eller skav och friktionsskador som vi brukar kalla det, kan uppkomma över stort sett hela kroppen pratas det inte så mycket om.

Med The Skin Agent kan du enkelt förebygga skavsår varhelst otyget dyker upp på din hud. Problemen skiljer sig inte åt mellan män och kvinnor eller åldrar. Däremot kan orden för att beskriva problemen variera. Infanterield, lårskav, chub rub, rövskav, kockröv, skitskav, lårgnugg, jägarbrand är några av dem.

Både vid hård aktivitet och stillasittande skapar textil i kläder och skor friktion mot huden – friktion och skav som kan skapa obehag och röd brännande hud, vilket vid hård friktion leder till blåsor och öppna sår.

AKTIV LIVSSTIL

Inom en mängd sporter är skav och friktionsskador som leder till skavsår vanligt. Löpning, handboll, cykling, golf, vandring, gym, skidåkning, innebandy, fotboll och paddling är några av dem.

Kläder orsakar ofta problem mellan låren, i ljumskarna, på pungen, där sömmar löper, byxlinning, bröstvårtor, insida av överarmarna, armhålor, av behån, runt nacken, av mössa eller handskar. Utrustning så som ryggsäck, pulsband, midjebälten, tyngdlyftarbälte, pannlampa och skydd. Skor har en förmåga att ge skavsår på hälar, överfoten, under foten, sidan av foten och tårna. Det kan vara nya, trånga eller blöta skor.

I VARDAGEN

Med i vardagen syftar vi på den tiden som inte är styrd till en aktiv livsstil eller tid på jobbet. Det kan vara en promenad, en shoppingrunda, långpromenad med hunden eller att vi är sängliggande, rullstolsburen eller har en tunn känslig hud på ålderdomens höst.

Kläder orsakar ofta problem mellan låren, i knävecken, i ljumskarna, där sömmar löper, byxlinning, armhålor, av behån och runt nacken. Tvättlappar är också ett otyg som många av oss tycker är besvärliga mot huden. Skor har de flesta av oss problem med. Nya, blöta eller trånga skor kan ge skavsår på hälar, under fötterna, vid hallux valgus och tårna. Högklackade skor är också en vanlig orsak till skavsår.

PÅ JOBBET

Personer som i sitt jobb har uniform eller grova arbetskläder upplever ofta problem med skav. Bland annat hantverkare, inom hotell och restaurang, polis, väktare och militärer, jordbrukare, chaufförer och helikopterpiloter.

Kläder orsakar ofta problem mellan låren, i knävecken, i ljumskarna, där sömmar löper, byxlinning, insida av överarmarna, armhålor, av behån, runt nacken, av mössa eller handskar. Utrustning så som bälten kring midja eller över axlarna. Skor skaver ofta i den yrken där vi rör oss mycket.

Produktval

SPORT utmanar husmorstipsen och säger hej då till skav av kläder och skor! En tunn vårdande hinna förebygger friktionsskador och låter dig alltid vara bekväm i alla kläder. Den välgörande formulan motverkar även aktivt skador på huden genom konstant cellförnyelse. Lättapplicerad, svettålig och effektiv. Helt enkelt ett smart stick som återfuktar och skyddar i alla lägen.

Se även BH som effektivt skyddar huden när behån skaver.

När vi går med bara ben och låren gnuggas mot varandra, är det vanligt att det uppstår röd brännande hud. Det behöver inte vara mycket som gnuggas, det räcker med bara det lilla för att det ska göra attans så ont. Det är särskilt vanligt med så kallat lårskav varma sommardagar eftersom huden då sväller och får en mer ojämn yta.

SKAVSÅR MELLAN LÅREN

Ofta uppkommer lårskav i vardagen när vi vill gå med bara ben i klänning, kjol, korta shorts eller bikini. På shoppingrundan, promenaden, efter stranden eller under en dag på jobbet.

Vid aktivt utövande är det vanligt med lårskav när man vill springa, spela golf eller vandra i korta shorts eller kjol.

Vi får ofta höra att lårskav beror på att vi har tjocka lår. Den myten slår vi härmed hål på! Lårskav kan drabba alla kroppsformer då både bäckenet och hudens känslighet påverkar, utöver omfånget på låret. Så låt oss vara nöjda med våra kroppar och sluta upp att prata om tjocka lår!

Produktval

MOVE utmanar husmorstipsen och säger hej då till skav mellan låren! En tunn vårdande hinna förebygger friktionsskador och låter dig alltid vara bekväm barbent. Den välgörande formulan motverkar även aktivt skador på huden genom konstant cellförnyelse. Lättapplicerad, svettålig och effektiv. Helt enkelt ett smart stick som återfuktar och skyddar i alla lägen.

Även den bäst utprovade behån skaver mot känslig hud. Hur många behåar har du liggande hemma i lådan som var skön i butiken men som efter en dag blev för oskön?

SKAVSÅR AV BEHÅN

Skav av behå kan orsakas av byglar, tvättlappar, sömmar, axelbanden, spets… ja, det finns många saker på behån som kan orsaka skavsår på huden och ge röda märken.

Gammal som ung drabbas många av skavsår från behån. Många som tränar får skavsår av sportbehån, vanligt bland annat vid löpning.

Bröstcancer

Om du har känslig hud kring bysten efter bröstoperation och din bröstprotes skaver, så fungerar BH utmärkt även under denna.

The Skin Agent samarbetar med olika bröstcancerföreningar för att i ett tidigt stadium bidra till att behå och protes inte ska skava mot den känsliga strålade eller opererade huden. Detta är en för oss viktig insats och har du kontakt med en förening som vill samarbeta med oss – be dem gärna kontakta oss via hello@theskinagent.com

Produktval

BH utmanar husmorstipsen och säger hej då till skavsår av behån. En tunn vårdande hinna förebygger friktionsskador och låter dig alltid vara bekväm i din behå. Den välgörande formulan motverkar även aktivt skador på huden genom konstant cellförnyelse. Lätt att applicera – stryk runt hela behåbandet eller gör en ”punktinsats” där du redan fått skavsår, kladdar inte, har en lämnade effekt. svettålig och effektiv. Dessutom vegansk och ekologisk.

Säg hej då till röda märken och ont från skav av dina behå!

Vi har de kreativaste kunderna! Idéerna på användningsområden för att skydda huden mot skav och friktionsskador är många. Det gläder oss att The Skin Agent gör nytta på allehanda ställen på kroppen.

Kunder tipsar!

Efter brazilian wax/intimvaxning skyddar SPORT den ömtåliga huden mot underkläderna och snabbar på cellutvecklingen så att huden läker snabbare.

Ett tunt lager av SPORT skyddar näsvingarna när man är snuvig och snyter sig ofta.

En lyxig härliga känsla om huden innan sängdags smörjs in med SPORT så att sträva lakan inte påverkar sömnen.

Ärr är ofta känsliga för friktion mot kläder – med ett lager av SPORT känns inte längre friktionen och känslan av obehag försvinner.

Produktval

Till de tips som kunderna hittills kommit med rekommenderar vi SPORT.

Därför får du skavsår

Friktion är en fysik kraft som uppkommer genom ojämnheter och motstånd (adhesion) mellan ytor. Det är med andra ord flera faktorer som tillsammans orsakar friktionsskador, det som vi vardagligt kallar skavsår.

En faktor är att huden har ojämnheter och när huden utsätts för motstånd mot en annan ojämn yta, till exempel annan hud eller kläder, så tar fördjupningarna i huden i fördjupningarna på den andra ytan. Det behövs då extra kraft för att få loss dem igen.

Även de elektromagnetiska krafterna mellan atomerna i huden och den andra ytan har en betydande roll. När huden kommer i nära kontakt med den andra ytan så håller atomerna fast vid varandra och verkar i motsatt riktning mot rörelsen. På så sätt omvandlas rörelseenergi till värme. Den elektromagnetiska kraften påverkar i hög grad hur kraftig friktionen blir.

Sammanfattningsvis så blir skavet större ju mer ojämnheter det är på huden respektive på den yta som huden möter, och hur nära ytorna kommer i kontakt med varandra och alstrar värme.

Produktval

Oavsett om det är kläder, skor, utrustning eller annan hud som ger dig problem, så har The Skin Agent en lösning! Endast naturliga ingredienser som är välgörande för huden.