Kläder och skor skavsår

Lever du kvar i en tid då plåster, talk, tejp, potatismjöl, bomull och vaselin var tappra försök till lösning på skav av kläder och skor?

DET ÄR EN NY TID NU

Med SPORT kan du röra dig fritt och ledigt utan att få skav av kläder eller skor - oavsett var på kroppen problemet uppstår

BYE BYE SKAV AV KLÄDER OCH SKOR

Får du skav av kläder och skor? Lever du kvar i en tid plåster, talk, tejp, potatismjöl, bomull och vaselin var försöket till lösning på problemet?

Det är en ny tid nu!
Med SPORT kan du röra dig fritt och ledigt utan att få skav av kläder eller skor - oavsett var på kroppen problemet uppstår

Skav som orsakas av friktion mot kläder eller skor kan skapa både obehag och sår. Oavsett om det är friktion direkt mot tyget eller om det är sömmar, lappar och utrustning som skaver så gör det gör attans så ont! Det finns flera ord som beskriver problemet, bland annat infanterield, skoskav, gångsirka och kockröv. SPORT fungerar lika bra oavsett var på kroppen – fötter, ljumskar, i underlivet, midjan, bröstvårtor, händer, armhålan, i nacken, av hörsnäcka eller pannlampan.

Med SPORT slipper du obehaget. Lätt att applicera. Kladdar inte. Håller länge. Läkande effekt. Naturlig och ekologisk.

DUBBELVERKANDE

SPORT lägger sig som en torr hinna och skyddar huden mot friktionen. Dessutom hjälper det växtbaserade ämnet Allantoin huden att återfukta och göra sig av med död hud och bilda ny. Det främjar en sund cellutveckling och ger en läkande effekt. Tillsammans får din hud ett dubbelverkande effektivt skydd.

Om du har känslig och torr hud är Allantoin bra för huden eftersom ämnet både återfuktar, skyddar och läker huden. Utan att orsaka ytterligare biverkningar.

FÖR DIG SOM TRÄNAR

Oavsett om det är löpning, cykling, fitness, vandring, golf, kampsport, paddling, skidsport, motorsport eller något annat kul som du har i tycker om att utöva, så vet vi att träning och tävling kostar på. Sömmar, grova textiler och lappar som glider mot huden skapar friktion som ger skav och skavsår. Slipp också skavsår av skor under foten, mellan tårna eller ovanpå foten när du tränar för ditt mål.

Med SPORT kan du fokusera på din träning och tävling utan att oroa dig för skavsår. Säg hej till din nya din nya träningskompis. Vi rekommenderar att alltid ha SPORT liggande i träningsväskan.

Vegansk ekologisk The Skin Agent

Vegansk och ekologisk

No animal testing The Skin Agent

Inte testad på djur

Godkänt av Läkemedelsverket

Godkänd av Läkemedelsverket

Tillverkning The Skin Agent

Tillverkad i Finland

Cocos Nucifera oil (kokos), Hydrogenated Soybean Oil (soja), Zea mays starch (majs), Cetyl Palmitate, Allantoin, Prunus Amygdalus Dulcis Oil (mandel) och Ethylhexyl palmitate.

Vegansk | Ekologisk | Inte testat på djur | Doftfri

För bäst resultat drar du ett tunt lager där du riskar att få skav av kläder eller skorna, likt appliceringen med ett deo-stick. Det ska bara bli lite kladdigt. Använd därefter handen för att lätt smörja in i huden – du hjälper produkten ner i huden. Produkten sjunker nu in i huden och lämnar kvar en torr skyddande hinna.

Om du upplever det förblir kladdigt har du använt för mycket. Smörj då ut det över kringliggande hud eller torka bort överflödet med ett papper. Prova en mindre mängd nästa gång. Det bör bli torrt på 30 sekunder, max 1 minut (tar något längre tid i händerna och under fötterna på grund av den tjocka huden vi har där).

Hur länge räcker det?

Behovet av påfyllning är individuellt – ibland räcker ett lager hela dagen och ibland behöver det fyllas på. Om du har torr hud, om du utsätter huden för hög grad av friktion eller det är hög fuktighet, kan du behöva fylla på lagret under dagen.

Video där vi visar hur vi applicerar MOVE – appliceringen av SPORT görs på samma sätt

Förvara SPORT i max 25°C. Din SPORT innehåller obehandlade oljor och vax och har dess naturliga smältpunkt varför sticket smälter vid höga temperaturer i omgivningen. Du bör därför inte förvara sticket exempelvis i solen eller vid element. Varma sommardagar blir det ofta mer än 25°C inomhus. Vi rekommenderar att du då förvarar ditt stick i kylskåpet.

Ut och resa eller vill du ha med i väskan en varm dag?

Ska du resa i värmen föreslår vi att du för säkerhetsskull lägger ditt stick i en påse under resan. Försök också att ha sticket stående upp och ner så att om det smälter, inte rinner ut genom i botten. Skulle det bli mjukt rekommenderar vi att du så snart du kan ställer sticket upp och ner i kyla. Då kommer det att forma sig fint igen.

Om du behöver ta med dig ditt stick under en varm dagstur så tipsar andra kunder att ta skrapa över en del av innehållet till en tätslutande burk, exempelvis en linsburk eller burk du haft för hudkräm. Om produkten då skulle smälta så fungerar den lika bra på din hud, men rinner inte ut i väskan.

Har du en kylväska med dig så passar din SPORT utmärkt i den bland kylklamparna. Under fjällvandringen är den kalla fjällbäcken ett ypperligt alternativ för att hålla SPORT sval.

Media hyllar SPORT

Media hyllar SPORT

Vi är jättestolta över våra kunders omdömen