Cykla med vaselin eller The Skin Agent

Brukar du använda vaselin när du ska cykla långt? Du som tar ut cykeln på en kort tur lite då och då har du säkert inte upplevt rumpskav. Ifall du däremot ofta spenderar timmar i sadeln då har du sannolikt upplevt den röda brännande hettan i rumpan – rumpskavet. Här går vi igenom skillnaderna mellan Vaselin och The Skin Agent för dig som vill skydda rumpan på cykeln. 

Även med de bästa cykelbyxorna så räcker oftast inte de till för att skydda rumpan mot friktionen mot sadeln. I värsta fall blir det öppna sår som kräver läkarvård. I bästa fall får du ”bara ” den röda brännande huden som tar ditt fokus från träningen.

Rumpskav, och hur du undviker det

Många cyklister frågar oss vad som är skillnaden mellan The Skin Agent Active (hette tidigare Sport) och Vaselin. Vaselin använder sig många cyklister för att skydda sig mot ”rumpskav” under långa cykel turer och lopp.

Båda produkterna minskar friktion och därmed påfrestningen på huden när kläder gnuggar mot den vid hög aktivitet. Men det finns ett antal skillnader som är värt att ta hänsyn till. Här är fyra områden där The Skin Agent skiljer sig från Vaselin. 

Kladd: Active Anti Friction Balm kladdar inte på kläderna. Du applicerar ett tunt lager som sjunker in i huden och lämnar den helt torr. Vaselin kräver minst en stor näve klet som till största del försvinner in i kläderna.

Hållbarhet: Active Anti Friction Balm arbetar inifrån och ut. Det vill säga att det absorberas av huden och de aktiva ämnena verkar för att återfukta huden. Allt för att huden ska ha skydd och må bra. Produkten tål fukt och svett.

Stimulerar hudens läkeprocess: Active Anti Friction Balm innehåller ett växtextrakt som aktivt motverkar skador på huden genom konstant cellförnyelse.

Bra för hud och natur: The Skin Agent är en helt vegansk produkt som enbart består av naturliga vaxer och oljor. Något som man definitivt bör ha i åtanke om man ska smörja in sina ”ädlare delar”.Till Paris med Team Rynkeby Dalarna till förmån för BarncancerfondenFrån Haparanda till Ystad på sju dagar med Team Happy

Relaterad läsning