vandring skoskav

Vandra bekvämt i höst

Hösten, en underbar tid för vandring i skog och fjäll. Bären mognar och frysen kan fyllas på med skogens alla läckerheter. Svampen börjar komma upp nu när det kommer in mer regn och det fortfarande är varmt och färska, smörstekta kantareller på en hårdbrödmacka är svårslaget en mörk augustikväll.

Jag älskar att gå i skogen den här årstiden, när luften blir högre och klarare, när mygg och knott inte längre surrar kring huvudet och den rikedom det ger mig att göra fynd i form av bär och svamp. Ja, jag känner mig rik när jag själv kan plocka bär och svamp och fylla på förråden med. Gröten smakar så mycket godare med den egenkokta lingonsylten och älgköttet som serveras med en kantarellsås på egenhändigt plockade kantareller smakar så mycket bättre.

Det handlar inte enbart om själva smakerna, det framkallar även minnen från när jag var ute och plockade detta. Kanske mötte jag något djur i skogen den dagen, kanske mötte jag några trevliga människor. Det gör att jag kan uppleva dessa fina minnen igen vid frukostbordet en grå och regnig tisdagsmorgon i november eller det ger ett roligt samtalsämne vid middagsbjudningen en kall lördag i januari.

Den gnagande känslan

Något som däremot kan förstöra en vandring är skavsår. Det kan verkligen förstöra den finaste av alla turer. Jag minns när jag köpte mina Lundhags-kängor och började gå in dem. Jag hade konstant skavsår på hälarna och gick omkring med skavsårsplåster en hel sommar.

Tänk om The Skin Agent funnits då, vilken lycka det hade varit att slippa stänga in hälarna i alla dessa plåster hela tiden. The Skin Agents produkter är 100% veganska och snälla mot både hud och natur vilket är något jag tycker är viktigt när jag väljer produkter.

Kängorna är kvar, 20 år senare håller de fortfarande ihop och nu är de formade efter mina fötter. Men när jag använder dem för första gången på säsongen så använder jag alltid The Skin Agent Active, eftersom det är läder så blir det stelt när det inte används och risken för skav är överhängande. Behöver jag säga att jag även använder det här stiftet när jag efter semestern går över från sandaler till de fina läderskorna?! Så skönt att slippa skav även när jag går på möten och håller föreläsningar.

Tips från coachen

Det är så praktiskt att ha med det lilla stiftet i ryggsäcken på vandringar (och i handväskan), oavsett om jag går ut i skogen utanför dörren eller om jag ger mig iväg på längre vandringar så finns det alltid med. Om du har en tendens att få skavsår av ryggsäcken eller av kläder så går det här stiftet alldeles utmärkt att använda till det också.

Tips från coachen; gå ut och njut i naturen, men gör det på ett bekvämt sätt utan skavsår och utan att behöva hålla på med plåster som stänger in huden. Att skapa de bästa förutsättningarna för en bra och bekväm vandring är det minsta du kan göra för dig själv.

Cattis Olsson
Smärtcoach, författare och naturälskare

Vi är väldigt glada att ha Cattis Olsson som gästbloggare hos oss, hon är smärtcoach, författare och naturälskare. I det här blogginlägget berättar hon om sin kärlek till hösten, naturen och hur från skavsår kan förta från upplevelsen. Läs mer om Cattis och följ henne.

Instagram @cattisolsson.paincoach
LinkedIn @Cattis Olsson – Paincoach

vandring skoskav
Cattis Olsson Smärtcoach, författare och naturälskare
The Skin Agent active 25 ml
172 SEK inkl. moms
Betygsatt 5.00 av 5
The Skin Agent active 75 ml
269 SEK inkl. moms
Betygsatt 5.00 av 5

Relaterad läsning