Valla – inte bara för skidorna

ut på tur, aldrig sur över skavsår

Valla – inte bara för skidorna. Att valla skidor är ju något som sitter i ryggmärgen på de flesta längdåkare, bättre glid ger ett bättre skidlopp. Att ha koll på friktionen kan vara skillnaden mellan ett bra eller dåligt resultat, oavsett hur mycket du har tränat.

Men friktion påverkar inte bara din skidåkning. Även din hud påverkas av friktion, på fötter, händer och andra delar av kroppen där det kan uppstå skav- och friktionsskador på huden. 

Varför får jag skavsår? Under ett lopp (eller träning för den delen) så är du konstant i rörelse. Och rörelse tillsammans med fukt och värme (svett) ökar friktionen mellan din hud och de kläder du har på dig. Resultatet är vi alla bekanta med, röd svidande hud som resulterar i det som vi vardags kallar ”skavsår”. Skavsår är helt enkelt en brännskada på huden orsakad av friktion.

Och de kan uppstå var som helst på huden även om de flesta tänker på fötter, men händer, underarmar, ljumskarna, benen, och runt bysten är vanliga ställen som alla drabbas av friktionsskador.

Skidåkare som jobbar hårt med stakning är väl bekanta med friktionsskador på händerna.

Njut av nästa skidtur utan skavsår med Active Anti Friction Balm

Att valla huden Så, hur minskar man friktionen och därmed påfrestningen på huden?

Precis som med längdskidorna – man vallar helt enkelt, men inte med samma produkter, förstås! Tidigare har man använt sig av allsköns husmorstips, från vaselin (kladdigt) till potatismjöl (klumpar sig och slutar skydda när du svettas).

Idag använder du Active Anti Friction Balm från The Skin Agent, som faktiskt är den första svenska produkten som är framtagen just för det ändamålet, att minska friktion mellan hud och textil och därmed skador på huden.

Hudvallan – Active Anti Friction Balm  appliceras precis som ett deostick. En tunn vårdande hinna absorberas av huden och förebygger friktionsskador. Vilket gör att du kan fokusera på skidturen istället för att svära över skavsår.

Produkten kladdar inte så det är inga problem att ha den under kläderna. Den välgörande formulan motverkar aktivt skador på huden genom sin lugnande effekt som motverkar rodnad och irritation. Lättapplicerad, svettålig och effektiv.

Active Anti Friction Balm kan du köpa direkt i vår webshop (lägg i varukorgen nedan) och hos de flesta av våra återförsäljare.

The Skin Agent active 25 ml
172 SEK inkl. moms
Betygsatt 5.00 av 5
The Skin Agent active 75 ml
269 SEK inkl. moms
Betygsatt 5.00 av 5

Förlora inte på grund av skav Ni missade väl inte att Hyeon förlorade semifinalen i Australian Open på grund av skavsår! ”Vid ställningen 6–1, 5–2 till Federer gav Chung Hyeon upp. Sydkoreanen plågades av rejäla skavsår som gjorde att han inte kunde spela vidare. ”

Se till att det inte är du vid nästa skidlopp, utan valla huden och inte bara skidorna. Vi satsar på ett skavfritt Vasalopp, gör du?

Vid ställningen 6–1, 5–2 till Federer gav Chung Hyeon upp. Sydkoreanen plågades av rejäla skavsår som gjorde att han inte kunde spela vidare.

Relaterad läsning