Användningsområden mot skavsår

ALDRIG MER SKAVSÅR

Skavsår. Ett ord som hos de flesta lockar fram fantomsmärtor. När vi pratar om skavsår är det ofta skoskav som är ämnet. Att skavsåren, eller skav och friktionsskador som vi brukar kalla det, kan uppkomma över stort sett hela kroppen pratas man inte så mycket om.

Både vid hård aktivitet och stillasittande skapar textil i kläder och skor friktion mot huden – friktion och skav som kan skapa obehag och röd brännande hud, vilket vid hård friktion leder till blåsor och öppna sår.

Med The Skin Agent kan du enkelt förebygga skavsår varhelst otyget dyker upp på din hud. Problemen skiljer sig inte åt mellan män och kvinnor eller åldrar. Däremot kan orden för att beskriva problemen variera. Infanterield, lårskav, chub rub, rövskav, kockröv, skitskav, lårgnugg, jägarbrand är några av dem.

En aktiv livsstil orsakar skavsår

Inom en mängd sporter är skav och friktionsskador som leder till skavsår vanligt. Löpning, handboll, cykling, golf, vandring, gym, skidåkning, innebandy, fotboll och paddling är några av dem.

Kläder orsakar ofta problem mellan låren, i ljumskarna, på pungen, där sömmar löper, byxlinning, bröstvårtor, insida av överarmarna, armhålor, av behån, runt nacken, av mössa eller handskar. Utrustning så som ryggsäck, pulsband, midjebälten, tyngdlyftarbälte, pannlampa och skydd. Skor har en förmåga att ge skavsår på hälar, överfoten, under foten, sidan av foten och tårna. Det kan vara nya, trånga eller blöta skor.

I vardagen

Med i vardagen syftar vi på den tiden som inte är styrd till en aktiv livsstil eller tid på jobbet. Det kan vara en promenad, en shoppingrunda, långpromenad med hunden eller att vi är sängliggande, rullstolsburen eller har en tunn känslig hud på ålderdomens höst.

Kläder orsakar ofta problem mellan låren, i knävecken, i ljumskarna, där sömmar löper, byxlinning, armhålor, av behån och runt nacken. Tvättlappar är också ett otyg som många av oss tycker är besvärliga mot huden. Skor har de flesta av oss problem med. Nya, blöta eller trånga skor kan ge skavsår på hälar, under fötterna, vid hallux valgus och tårna. Högklackade skor är också en vanlig orsak till skavsår

På jobbet

Personer som i sitt jobb har uniform eller grova arbetskläder upplever ofta problem med skav. Bland annat hantverkare, inom hotell och restaurang, polis, väktare och militärer, jordbrukare, chaufförer och helikopterpiloter.

Kläder orsakar ofta problem mellan låren, i knävecken, där sömmar löper, byxlinning, insida av överarmarna, armhålor, runt nacken, av mössa eller handskar. Utrustning så som bälten kring midja eller över axlarna. Skor skaver ofta i den yrken där vi rör oss mycket.

Produktval

Active Anti Friction Balm (fd SPORT) utmanar husmorstipsen och säger hej då till skav av kläder och skor! Dess unika sammansättning fettsyror arbetar i hudens olika lager för att minska friktion  och låter dig alltid vara bekväm i alla kläder och skor. Lättapplicerad, svettålig och effektiv. Helt enkelt ett smart stick som skyddar i alla lägen.

Se även Comfort Anti Chafe Balm som effektivt motverkar rodnad och irritation i intimare områden där behån, proteser och underkläder skaver.

Skavsår mellan låren

När vi går med bara ben och låren gnuggas mot varandra, är det vanligt att det uppstår röd brännande hud. Det behöver inte vara mycket som gnuggas, det räcker med bara det lilla för att det ska göra attans så ont. Det är särskilt vanligt med så kallat lårskav varma sommardagar eftersom huden då sväller och får en mer ojämn yta.

Ofta uppkommer lårskav i vardagen när vi vill gå med bara ben i klänning, kjol, korta shorts eller bikini. På shoppingrundan, promenaden, efter stranden eller under en dag på jobbet.

Vid aktivt utövande är det vanligt med lårskav när man vill springa, spela golf eller vandra i korta shorts eller kjol.

Vi får ofta höra att lårskav beror på att vi har tjocka lår. Den myten slår vi härmed hål på! Lårskav kan drabba alla kroppsformer då både bäckenet och hudens känslighet påverkar, utöver omfånget på låret. Så låt oss vara nöjda med våra kroppar och sluta upp att prata om tjocka lår!

Produktval

MOVE Anti Chafe Balm utmanar husmorstipsen och säger hej då till lårskav!

En tunn vårdande hinna förebygger friktionsskador och låter dig alltid vara bekväm barbent. MOVE:s unika sammansättning av fettsyror arbetar i hudens olika lager för att minska friktion. Lättapplicerad, svettålig och effektiv. Helt enkelt ett smart stick som skyddar dina lår i alla lägen.Även den bäst utprovade behån skaver mot känslig hud. Hur många behåar har du liggande hemma i lådan som var skön i butiken men som efter en dag blev för oskön?

SKAVSÅR INTIMT

Skav av behå kan orsakas av byglar, tvättlappar, sömmar, axelbanden, spets… ja, det finns många saker på behån som kan orsaka skavsår på huden och ge röda märken. Trosor och kalsonger kan skapa irritation i ljumskarna.

Gammal som ung drabbas många av skavsår av underkläder. Många som tränar får skavsår av sportbehån och i underlivet (exempelvis kring pungen). Problem som är vanligt bland annat vid golf, ridning och löpning.

Skavsår av proteser

Likt skav av behå ligger proteser och skaver mot huden vilket lätt orsakar irritation och rodnad och skavsår om det går riktigt illa.

Bröstcancer

Om du har känslig hud kring bysten efter bröstoperation och din bröstprotes skaver, så fungerar COMFORT utmärkt även under denna.

The Skin Agent samarbetar med olika bröstcancerföreningar för att i ett tidigt stadium bidra till att behå och protes inte ska skava mot den känsliga strålade eller opererade huden. Detta är en för oss viktig insats och har du kontakt med en förening som vill samarbeta med oss – be dem gärna kontakta oss via hello@theskinagent.com

 

Produktval

Comfort Anti Chafe Balm utmanar husmorstipsen och säger hej då till skav av behån, proteser och underkläder. En tunn vårdande hinna förebygger irritation och rodnad och låter dig alltid vara bekväm intimt.

Den unika sammansättning av fettsyror arbetar i hudens olika lager för att minska friktion. Lätt att applicera – stryk på området du vill skydda eller gör en ”punktinsats” där du redan är irriterad. Kladdar inte, direktverkande, vattenresistent och effektiv. Dessutom vegansk och ekologisk.

Säg hej då till irriterad hud!Vi har de mest kreativa kunder! Deras idéer på användningsområden för att skydda huden mot skav och friktionsskador är många. Det gläder oss att The Skin Agent gör nytta på allehanda ställen på kroppen.

Kundernas tips!

  • Efter brazilian wax/intimvaxning skyddar COMFORT den ömtåliga huden mot underkläderna och snabbar på cellutvecklingen så att huden läker snabbare.
  • En lyxig härliga känsla om huden innan sängdags smörjs in med COMFORT så att sträva lakan inte påverkar sömnen.
  • Ärr är ofta känsliga för friktion mot kläder – med ett lager av COMFORT känns inte längre friktionen och känslan av obehag försvinner.

Produktval

Till de tips som kunderna hittills kommit med rekommenderar vi COMFORT.

Därför får du skavsår

Friktion är en fysik kraft som uppkommer genom ojämnheter och motstånd (adhesion) mellan ytor. Det är med andra ord flera faktorer som tillsammans orsakar friktionsskador, det som vi vardagligt kallar skavsår.

En faktor är att huden har ojämnheter och när huden utsätts för motstånd mot en annan ojämn yta, till exempel annan hud eller kläder, så tar fördjupningarna i huden i fördjupningarna på den andra ytan. Det behövs då extra kraft för att få loss dem igen.

Även de elektromagnetiska krafterna mellan atomerna i huden och den andra ytan har en betydande roll. När huden kommer i nära kontakt med den andra ytan så håller atomerna fast vid varandra och verkar i motsatt riktning mot rörelsen. På så sätt omvandlas rörelseenergi till värme. Den elektromagnetiska kraften påverkar i hög grad hur kraftig friktionen blir.

Sammanfattningsvis så blir skavet större ju mer ojämnheter det är på huden respektive på den yta som huden möter, och hur nära ytorna kommer i kontakt med varandra och alstrar värme.

Produktval

Oavsett om det är kläder, skor, utrustning eller annan hud som ger dig problem, så har The Skin Agent en lösning! Endast naturliga ingredienser som är välgörande för huden.

Relaterad läsning