Ridsår

Skav och smärta i snippan och underlivet är vardag för många ryttare. Få pratar om det. Men många lider i det tysta. 2022 var The Skin Agent partner till Falsterbo Horse Show och vi hade en mängd ryttare som kom förbi vår monter för att prata skav och desperat fråga om vi hade något som hjälpte. 

slipp ridsår med antiskav-stift

Men nu är ridsår och skav inom ridsporten är ett minne blott. Utan skavsår blir ridningen både bekvämare och roligare.

The Skin Agent är en vegansk och ekologisk produktserie för hela kroppen som effektivt skyddar kroppen mot skav – allt från ridstövlarna som skaver på fötterna eller i knäveck till skav i ljumskarna, baken och händerna. Insida lår där du trycker mot hästryggen. Ja, varhelst du får ridsår. Till och med på blygdläpparna.

Till ryttare rekommenderar vi oftast som Active Anti Friction Balm, det är ett bra all-round-stift som motverkar ridsår, skav och friktionsskador från kläder skor och utrustning.

The Skin Agent active 25 ml
172 SEK inkl. moms
The Skin Agent active 75 ml
269 SEK inkl. moms

Är det specifikt i underlivet som du drabbas av skavsår så är Comfort Anti Chafe Balm  bäst. 

The Skin Agent comfort 25 ml
172 SEK inkl. moms

Hur fungerar det?

Produkterna består av en unik sammansättning av fettsyror som arbetar i hudens olika lager för att minska friktion. Stiftet innehåller även ämnen som stimulerar hudens egna läkeprocess och dämpar och lugnar röd och irriterad hud så du slipper få ridsår och skav.

Förebygg skador

För att skydda, behöver du förebygga! Applicera direkt på huden där du brukar få problem med skav och ridsår. Produkten absorberas snabbt av huden som får en mjuk och len känsla. Kladdar inte och skyddet både tål fukt och svett – även vid hög påfrestning.

Handla din produkt direkt i vår webshop eller hos någon av våra återförsäljare

Brukar din häst också få skavsår?

Skavsår drabbar inte bara människor. Hästar drabbas ofta av det, där täcke, tyglar, schabrak, flughuva och sporrar med mera skaver mot pälsen/huden. Därför har vi också tagit fram ett stift som gör att du enkelt kan skydda din favorit från obehaget av skav. Precis som våra stift för människor är även det helt veganskt, ekologiskt och innehåller bara naturliga ingredienser. Och den har 0 dagars karens så det går bra att använda även i tävlingssammanhang.

Läs mer om vårt antiskav stift för hästar: Horse & Hound Anti Chafe Stick.

Relaterad läsning