Militärtjänst utan skavsår

KAN MAN GÖRA MILITÄRTJÄNST UTAN ATT FÅ SKAVSÅR? JO, DET ÄR RÄTT ENKELT FAKTISKT.

Skoskav, infanterield, jägarbränna, skavsår… är vanliga ord som dyker upp i konversationer om lumpen, eller grundutbildning som det heter på riktigt. Det har länge varit något som inte gått att göra något åt, utan man har använt diverse husmorstips (inklusive en del kreativa lösningar som involverar Försvarets Hudsalva) och sedan fått göra det bästa för att behandla problemet när det har uppstått.

Vanliga lösningar

De flesta produkter som rekommenderas har en av två funktioner.

Alternativ 1 är friktionsdämpande produkter (ex Vaselin) som lägger sig som en barriär mellan huden och textilen som orsakar skavet. Det fungerar utmärkt så länge man har ett tjockt lager, och du är skyddad tills dess att det har absorberats in i textilerna.

Alternativ 2 är mjukgörande produkter (ex Försvarets hudsalva) som gör huden mer mjukare och smidigare. En mer elastisk hud har högre motståndskraft mot friktion, men utan faktisk friktionsdämpning är det bara en tidsfråga innan problemen uppstår.

The Skin Agent – Avancerad hudvårdsteknik

Active Anti Friction Balm skiljer sig väsentligt genom sin dubbelverkande funktion. Stiftet består av en unik sammansättning av fettsyror som arbetar i hudens olika lager för att minska friktion.

Samtidigt arbetar de välgörande ingredienserna på djupet för att motverka skador på huden och dämpar aktivt rodnad och lugnar röd och irriterad hud.

Enkel att använda

Ett stift gör det enkelt att applicera i alla situationer, även om du behöver behålla handskar på. Applicera direkt på problemområdet i förebyggande syfte. Produkten absorberas snabbt av huden som får en mjuk och len känsla. Kladdar inte. Tål fukt och svett även vid hög påfrestning.

Skoskav Militär

Vi stöder våra värnpliktiga och erbjuder alla som ska rycka in och göra grundutbildningen 20 % rabatt på vår produkt Active Anti Friction Balm (som motverkar skavsår från kläder, skor och utrustning). Skicka ett mail till varnplikt@theskinagent.com för att få din rabattkod.

The Skin Agent active 25 ml
172 SEK inkl. moms
The Skin Agent active 75 ml
269 SEK inkl. moms

Fler artiklar

Hästar och skavsår

Stiftet har gjort att min ena häst som är väldigt skavkänslig klarar både täcken, schabrak och skänkel utan att pälsen blir ruggad. Skavsår på hästar

Läs mer
Slipp skavsår på pungen

Får du skavsår på pungen? Ja vi vet, man pratar inte gärna om problem i de nedre regionerna. Men skavsår, sveda och liknande bekymmer är

Läs mer
Ridsår

Skav och smärta i snippan och underlivet är vardag för många ryttare. Få pratar om det. Men många lider i det tysta. 2022 var The Skin

Läs mer
Cykla utan skavsår

Ja, det går att cykla utan skavsår, och är väldigt enkelt! Vårt Chamois-stift, Active Anti Friction Balm (hette tidigare The Skin Agent SPORT) förebygger effektivt

Läs mer