Låt hästen slippa skavsår

Anti Chafe Stick

Hästar och skavsår

Stiftet har gjort att min ena häst som är väldigt skavkänslig klarar både täcken, schabrak och skänkel utan att pälsen blir ruggad.

Skavsår på hästar är vanligare än vad man tror. 
Det kan handlar om allt från sporrskav, skav från schabrak, sadel, grimma, täcke och mungiporna. 

Hästar är som en del säger ”skaviga djur” speciallt vissa tider på året. Oftast handlar det om den utrustning som hästen själv eller ryttaren har på sig. Sporrar, täcken, grimma, schabrak, flughuva och med mera som rör sig mot pälsen.

Och skavsår vet vi ju alla hur det känns. Ingen höjdare, det kan vi väl vara överens om?

Ett skavsår är en lättare brännskada. 
Ett skavsår kan enklast beskrivas som en lättare brännskada. Som orsakas av friktion till följd av tryck eller nötning mot hästens hud. Värme och fukt påverkar också.

Hästar kan få skavsår när som helst, men under perioderna när de byter päls så är deras hud mycket känsligare och de får lätt att dom får skav av till exempel täcken, schabrakets kant bakom sadeln på ländryggen, sadelgjorden vid armvecken och av skänkeln. Många får problem av att tyglarna skaver mot halsen. Ett annat vanligt ställe är s k ”sporrskav” där sporrarna nöter på samma ställe.

Anti Chafe Stick Horse & Hound 75 ml
369 SEK inkl. moms
Betygsatt 5.00 av 5

Horse & Hound anti chafe stick

Minskar friktion från utrustning, stärker hudens egna läkeprocess och pälsens struktur.  Innehåller dessutom kamomill som inte bara verkar lugnande utan också har hudvårdande effekter på torr och känslig hy.

Applicera i förebyggande syfte direkt på pälsen där t ex täcke, sadelgjord, grimma mm skaver.

  • Motverkar & förebygger skavsår från täcken, tyglar, träns med mera.
  • 100% naturliga ingredienser
  • Stärker pälsens struktur
  • Räcker upp till 6 månader vid daglig användning

ANVÄNDNING

💚 Anti Chafe Stick har en dubbelverkande funktion. Dels minskar den friktionen från det som ligger och rör sig direkt mot pälsen men den jobbar också i de övre hudlagren för att motverka skador på huden och stärka pälsens
struktur.

💚 Det innebär att när hästen har utrustningen på, så arbetar stiftet primärt till att ingen skada uppstår (eller förvärras om den redan finns).

💚 Men när hästen inte har på sig den skavande utrustningen så stödjer stiftet pälsens naturliga läkeprocess. Därför är det viktigt att man applicerar på kvällen när hästen redan har skav.

💚 När du bara vill förebygga skav av sadeln så använder du enbart innan ridturen.

Applicera ett tunt lager direkt på huden några minuter innan du sätter på utrustningen som skaver. Produkten är direktverkande, vilket innebär att hästen har ett aktivt skydd direkt efter applicering.

Om hästen har tjockare päls, kan du behöva smörja in det lätt för att nå ner till huden. Tål fukt och svett även under hög påfrestning. Täpper inte till porer utan låter huden andas som vanligt.

Bilden visar vanliga ställen där det ofta skaver på hästar, och där Anti chef Stick förebygger skador
" Smidigt, effektivt, Fungerar. 10/10 Vi hade ett litet sår som riskerade att gå upp för att det satt dumt till. Men lite salva på så blev läkningen både snabb och smidig. "
" Är redan inne på mitt tredje antiskavstick! Ett måste i ryktlådan och en lifesaver när det går mot skavtider! 5/5 toasts"
" Har använt detta på min två fältTävlanshästar som lätt får skav. Är det absolut Bästa hittills och har räddat våra starter vid flera tillfällen. Rekommenderas starkt! "
" Ett måste hos alla hästägare. Fantastiskt stift som inte blir kletigt. Har använt det i ett drygt halvår nu och inte en uns av skav. Använder det där grimman skaver både bakom öronen och på ganachen, på bogen där täcket alltid förut skavt, i mungipan och på halsen där tyglarna kan skava. Rekommenderar verkligen detta anti chafe stick. "

Fler artiklar

militär skavsår
Militärtjänst utan skavsår

KAN MAN GÖRA MILITÄRTJÄNST UTAN ATT FÅ SKAVSÅR? JO, DET ÄR RÄTT ENKELT FAKTISKT. Skoskav, infanterield, jägarbränna, skavsår… är vanliga ord som dyker upp i

Läs mer
Slipp skavsår på pungen

Får du skavsår på pungen? Ja vi vet, man pratar inte gärna om problem i de nedre regionerna. Men skavsår, sveda och liknande bekymmer är

Läs mer
Ridsår

Skav och smärta i snippan och underlivet är vardag för många ryttare. Få pratar om det. Men många lider i det tysta. 2022 var The Skin

Läs mer
Cykla utan skavsår

Ja, det går att cykla utan skavsår, och är väldigt enkelt! Vårt Chamois-stift, Active Anti Friction Balm (hette tidigare The Skin Agent SPORT) förebygger effektivt

Läs mer