Cykla utan skavsår

Ja, det går att cykla utan skavsår, och är väldigt enkelt!

Vårt Chamois-stift, Active Anti Friction Balm (hette tidigare The Skin Agent SPORT) förebygger effektivt skav av sadel och friktionsskador på huden. Med det kan du slippa skavsår i underlivet och fokusera på själva cykelturen. Oavsett om du pendlar till jobbet eller tränar för att cykla runt Vättern. 

Cyklister som håller på med landsvägs cykling och liknande där man spenderar många timmar i sadeln är vana med skavsår i intimare områden. Det är ett problem som diskuteras friskt i olika cykelforum som t ex Happyride.se  Utsidan.se och Bikeforums.net. Skavsår i underlivet kan vara allt från lätt irritation till infekterade blemmor som ömmar och kan bli infekterade. Huden i de nedre regionerna är extra känslig redan från början. När du, efter ett tag i sadeln, adderar fukt genom svettning och ett långvarigt mekaniskt nötande mot sadeln så risken stor för problem. Det finns en mängd olika produkter och kreativa lösningar fokuserade på att lösa problemet med skavsår från sadeln. Allt från speciella sadlar och vadderade cykelbyxor och underkläder. Men den vanligaste lösningen bland cyklister är forfarande är det klassiska vaselinet, en rejäl näve klet i byxan. 

Vill du veta mer skillnaderna med att skydda dig mot skavsår med The Skin Agent & Vaselin, klicka här.

Chamois – Anti Skav

The Skin Agent tillhör kategorin ”Chamois-krämer” och är en naturlig och ekologisk produktserie för hela kroppen som effektivt skyddar din känsliga hud mot skavsår. Den som vi rekommenderar för cyklister är Active Anti Friction Balm. Den absorberas snabbt av huden och verkar direkt när den appliceras. Tål fukt och svett även vid hög påfrestning.

 

Hur förebygger The Skin Agent skavsår i underlivet?

Produkterna har en unik dubbelverkande funktion. De består av en unik sammansättning av fettsyror som arbetar i hudens olika lager för att minska friktion. De innehåller även bland annat Allantoin som sedan länge är känt för sin lindrande effekt och dess lugnande egenskaper som dämpar och lugnar röd och irriterad hud.

The Skin Agents Active Anti Friction Balm är en ekologisk produkt som enbart innehåller naturliga ingredienser från växtvärlden. De är också dermatologiskt testad för känslig hy så du behöver inte fundera över var du applicerar den. 

Enkel att använda

Active appliceras som ett deostift, vilket gör att du slipper kladda runt med händerna. Om du behöver fylla på under resans gång behöver du inte ens ta av handskar. Ett av problemen med många andra produkter är att blockerar porerna så huden inte kan svettas ordentligt. Alla The Skin Agents produkter låter huden andas och svettas som vanligt. Active Anti Friction Balm återfuktar också huden och är helt ph neutral eftersom det inte innehåller något vatten. The Skin Agent har sponsrat flera cykellag. Här är en intervju med Jenny och Helena som 2018 cyklade till Paris tillsammans med Team Rynkeby Godmorgon Dalarna. 

Fler artiklar

Hästar och skavsår

Stiftet har gjort att min ena häst som är väldigt skavkänslig klarar både täcken, schabrak och skänkel utan att pälsen blir ruggad. Skavsår på hästar

Läs mer
militär skavsår
Militärtjänst utan skavsår

KAN MAN GÖRA MILITÄRTJÄNST UTAN ATT FÅ SKAVSÅR? JO, DET ÄR RÄTT ENKELT FAKTISKT. Skoskav, infanterield, jägarbränna, skavsår… är vanliga ord som dyker upp i

Läs mer
Slipp skavsår på pungen

Får du skavsår på pungen? Ja vi vet, man pratar inte gärna om problem i de nedre regionerna. Men skavsår, sveda och liknande bekymmer är

Läs mer
Ridsår

Skav och smärta i snippan och underlivet är vardag för många ryttare. Få pratar om det. Men många lider i det tysta. 2022 var The Skin

Läs mer