Cykel = rumpskav?

Stämmer det att cykel är lika med rumpskav? Om du tar ut cykeln på en kort tur lite då och då så har du säkert inte upplevt rumpskav. Om du däremot ofta spenderar timmar i sadeln då har du sannolikt upplevt den röda brännande hettan i rumpan – rumpskavet.

Även med de bästa cykelbyxorna så räcker oftast inte de till för att skydda rumpan mot friktionen mot sadeln. I värsta fall blir det öppna sår som kräver läkarvård. I bästa fall får du ”bara ” den röda brännande huden som tar ditt fokus från träningen.

The Skin Agent SPORT vs Vaselin

Många cyklister frågar oss vad som är skillnaden mellan The Skin Agent SPORT och Vaselin, som många cyklister har använt av sig för att skydda sig mot ”rumpskav” under långa cykelturer och lopp.

Båda produkterna minskar friktion och därmed påfrestningen på huden när kläder gnuggar mot den vid hög aktivitet. Men det finns ett antal skillnader som är värt att ta hänsyn till.

Kladd: The Skin Agent SPORT kladdar inte på kläderna. Du applicerar ett tunt lager som sjunker in i huden och lämnar den helt torr. Vaselin kräver minst en stor näve klet som till största del försvinner in i kläderna.

Hållbarhet: The Skin Agent SPORT arbetar inifrån och ut. Det vill säga att det sjunker in i huden och de aktiva ämnena verkar för att återfukta huden. Allt för att huden ska ha skydd och må bra. Produkten tål fukt och svett.

Läkande effekt: The Skin Agent SPORT innehåller ett växtextrakt som aktivt motverkar skador på huden genom konstant cellförnyelse.

Bra för hud och natur: The Skin Agent är en helt vegansk produkt som enbart består av naturliga vaxer och oljor. Något som man definitivt bör ha i åtanke om man ska smörja in sina ”ädlare delar”.

cykel vaselin

Vill du testa The Skin Agent SPORT och jämföra själv?

VI ÄR STOLTA ANTI-RUMPSKAVS-SPONSORER

Från Haparanda till Ystad på sju dagar med Team Happy
Till Paris med Team Rynkeby Dalarna till förmån för Barncancerfonden